AKTUÁLNĚ: Po ztraceném seniorovi na Jetřichovicku pátrají i hasiči s drony
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Děčínsko – Od úterního večera pátrají policisté po dalším ztraceném houbaři, tentokrát na Jetřichovsku. V noci nad lesy kroužil vrtulník s termovizí, nyní se do hledání zapojili také hasiči s drony. 

 

„Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešovaném 68letém muži z Děčína, který ve středu kolem 8:30 hod. odjel vozidlem Renault Captur na houby do lesů v okolí Jetřichovic a doposud se nevrátil domů. Již včerejšího večera byla oblast za pomoci dvou desítek policistů a vrtulníku s termovizí propátrána, ale bohužel pohřešovaného seniora se vypátrat nepodařilo. Policisté vypátrali pouze jeho odstavené vozidlo na silnici mezi Jetřichovicemi a Vysokou Lípou," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Po pohřešovaném muži nyní pátrají více než tři desítky policistů, včetně policistů speciální pořádkové jednotky a psovodů. „Do náročného terénu jsou rovněž povoláni policisté na čtyřkolkách a ke spolupráci byli přizváni hasiči, kteří budou oblast propátrávat za použití dronů," dodala Hyšplerová. Mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje potvrdil, že do lesů se vydaly čtyři jednotky, jak dobrovolných, tak profesionálních hasičů. Dron mají k dispozici hasiči z Ústí nad Labem a dobrovolní hasiči z Hřenska.

V případě jakékoliv informace k pohřešovanému muži, se prosím obracejte na linku 158, případně na nejbližší oddělení Policie České republiky.

Devětašedesátiletý pohřešovaný je štíhlé postavy, má rovné šedivé vlasy a knírek.

Veškeré informace k popisu a totožnosti pohřešovaného naleznete na následujícím odkazu. (Pokud je odkaz neaktivní, osoba byla vypátrána)

Jak se chovat v lese, aby k takovýmto případům nedocházelo, jsme psali ZDE.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru