Cizinec převážel maso a mořské plody v nevyhovujících podmínkách, ke zboží neměl ani doklady
Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Litoměřicko - Více jak 330 kg mraženého kachního a drůbežího masa a mořských plodů bez dokladů a v nevyhovujících podmínkách odhalili ústečtí celníci na počátku víkendu při silniční kontrole.

V pátek v pozdních odpoledních hodinách zastavila hlídka celníků na komunikaci II/261 v obci Litoměřice dodávku, kterou řídil osmatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti. V nákladovém prostoru vozidla, ve kterém bylo v danou dobu +13 °C, celníci objevili kartónové krabice, ve kterých bylo převáženo celkem 332,16 kg kachního a drůbežího mraženého masa a mražených krevet. Řidič neměl ke zboží žádné doklady a dle jeho sdělení vezl maso z pražské tržnice SAPA do restaurace v okrese Litoměřice. Celníci kontaktovali pracovníky krajské veterinární správy, kteří maso bez dokladů znehodnotili barvou a nařídili jeho likvidaci v kafilérii.

Celý případ si převzala Krajská veterinární správa v Ústí nad Labem, která s přepravcem masa zahájí správní řízení, ve kterém mu dle zákona o potravinách hrozí pokuta až do výše 10 000 000 Kč.

1209masokz1

1209masokz2

1209masokz3

1209masokz4

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru