Krásné Březno – Při příležitosti Mezinárodního dne orangutanů zavítá do krásnobřezenské zoo známá česká režisérka Marie Poledňáková. Oslavy svátku, nejen hlavního hrdiny filmu Dva lidi Nuňáka, v zahradě proběhnou v sobotu.

Věra Vrabcová ze zahrady uvedla, že celý program se bude odehrávat poblíž Bornejského pavilonu. „Od 10.00 do 15.00 hodin připravíme aktivity pro děti, ale hlavně informační stánek o palmovém oleji, neboť palmové plantáže představují v současnosti největší hrozbu v pro orangutany na Borneu a na Sumatře," řekla Vrabcová.

Ilustrační foto. Archiv zoo
V.I.P hostem Mezinárodního dne orangutanů bude režisérka filmu Dva lidi v zoo Marie Poledňáková. „Zavzpomíná od 14.30 hodin na natáčení v krásnobřezenské zoo před 25 lety. Dopoledne v 10.15 hodin se mohou těšit návštěvníci a orangutani na vzácného hosta z Velvyslanectví Malajsie. Na oslavence čeká dvakrát za den enrichment v podobě dárků a dobrot pochutná si nejen rodinka Ňuňákovic, ale také Ferda, který slaví čtrnáctileté výročí pobytu v Ústí," dodala Vrabcová.

Orangutani bornejští Ňuňák a Ňuninka pocházejí z volné přírody, kde je lovci v roce 1989 nelegálně odchytili. Do krásnobřezenské zoo se dostali náhodou díky povinné karanténě a koordinátor EEP rozhodl, že zde již zůstanou. Ňuňák je hlavní hvězdou filmu "Dva lidi v zoo". Narodila se jim již čtyři mláďata - samička Raja (1998), která bohužel v jednom roce života uhynula, sameček Ámos (2000), který v červenci roku 2008 našel nový domov v holandské zoo Apenheul. Na konci ledna 2007 další sameček, který dostal jméno Budi, a na konci prosince 2011 samička jménem Cantik.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru