Krásné Březno - Ústecké slonice Kala a Delhi návštěvníkům zoo ve venkovním výběhu zahrají na speciální zvonkohru i xylofon. A to díky přednímu zpracovateli nerezové oceli, společnosti Aperam, která výrobila dvě speciální hračky - xylofonu a zvonkohry, které byly instalovány do výběhu slonů. Obě hračky slonice nově používají v rámci projektu enrichmentu – obohacení životního prostředí zvířat v lidské péči. U slonů je sluch jedním z primárních smyslů a právě na něj se soustředí tento druh hraček. Chovatelé se budou snažit zařadit jejich používání i do pravidelného cvičení Kaly a Delhi.

 

 Ústecké slonice mají ve výběhu nové hudební hračky. Foto: Jan Vraný

Zkrátka nepřijdou ani návštěvníci, kteří si budou moct vyzkoušet hru na stejných hudebních nástrojích jako sloni. Na dětském hřišti s maketou slona bude umístěn xylofon a zvonkohra určené pro malé muzikanty.

Na realizaci nové atrakce pro slony se podílí zaměstnanci společnosti Aperam i samotní zaměstnanci zoo. „Chovatelé vymysleli, jaký typ hraček by se jejich svěřencům mohl líbit, a naši zaměstnanci se s nadšením ujali výroby. Práce je těší o to víc, že se mají možnost podílet na dobré věci a pod jejich rukama vzniká něco hmatatelného, co přinese radost zvířatům i lidem," říká Jiří Vais, finanční a personální ředitel společnosti Aperam.

Společnost Aperam chce být aktivní v regionu, ve kterém působí, a podílet se na jeho rozvoji. Spolupráce se Zoo Ústí nad Labem je součástí tohoto konceptu. „Těšíme se, že naše společné úsilí přinese užitek a radost nejen zvířatům a zaměstnancům zoologické zahrady, ale také jejím návštěvníkům," doplňuje ředitel Vais.

 

Ústecké slonice mají ve výběhu nové hudební hračky. Foto: Jan Vraný

„Zoo díky vstřícnosti společnosti Aperam může nabídnout návštěvníkům i zvířatům další aktivitu. S potěšením vítáme, že spolupráce vzešla od společnosti Aperam, což svědčí o tom, že pracovníkům a vedení společnosti není zoo lhostejná a chtějí se podílet na jejím rozvoji," říká mluvčí ústecké zoo Ing. Věra Vrabcová.

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru