Posádky nákladních aut nepoužívají za jízdy bezpečnostní pásy, ukázaly silniční kontroly
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko – Na posádky nákladních aut a autobusů se uplynulou sobotu v rámci celorepublikové dopravní akce zaměřili ústečtí policisté. Na silnicích Ústecka zkontrolovali celkem deset vozidel.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že nejčastějším přestupkem bylo ve třech případech neužití bezpečnostních pásů. V jednom případu byl řidič pod vlivem alkoholu v přestupkové rovině a v dalším případě byl řidič pod vlivem alkoholu v trestní rovině. Ten je v současné době podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V posledním případě se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla,“ dodala policistka.

Jan Pechout, manažer severočeského Besip teamu v minulosti opakovaně k nepoužívání bezpečnostních pásů v nákladních autech uvedl, že řidiči náklaďáků se často spoléhají, že jsou vysoko a řídí několika tunový kolos, kdy jsou přesvědčení, že při střetu překážku takzvaně rozstřelí. „Neuvědomují si však, že pokud se střetnou se stejně velkým autem, mají to takzvaně padesát na padesát,“ říká manažer Besip teamu.

Často také rádi někteří motoristé vypráví příhody, vekterých nepřipoutání se někomu zachránilo život. „Škoda jen, že se s takovým zájmem nevypráví o nehodách, při kterých nepřipoutání se stálo účastníky život nebo si z karambolu odnesli doživotní následky,“ reaguje Jan Pechout.

{article title="DEN PRO KAMIONY: Polský řidič musel dálničním policistům složit kauci dvacet tisíc korun"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru