Ústecký mobilní hospic má třetí automobil
Ústecký mobilní hospic má třetí automobil. Zdroj foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Mobilní hospic Krajské zdravotní při ústeckém onkologickém oddělení, získal třetí výjezdové vozidlo. Díky daru Nadačního Fondu Evy Matějkové (NFEM), jenž je dlouhodobým pravidelným donátorem podporujícím paliativní péči, zdravotníci budou moci zajíždět vozem Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi 4x4 automat v zimním období za pacienty například do výše položených oblastí Krušných hor.

„Vy se snažíte pomoci onkologicky nemocným a my vám chceme tuto činnost usnadnit. Zcela určitě tu nejsme naposledy, protože sledujeme, jak to tady vypadá. Je tu vidět kus odvedené práce, máte nádherné zařízení. Za mě děkuji," uvedl při předání vozidla v revitalizovaném areálu Centra komplexní onkologické péče V Podhájí Josef Matějka, předseda správní rady NFEM, který je do Ústí nad Labem přivezl společně s členkou správní rady Petrou Čopovou.

„Velmi si vaší přízně vážíme, protože mecenášů skutečně geometrickou řadou ubývá. Mobilní hospic považuji za bezmála deset let, které jsem ve funkci, za náš společný nejpovedenější projekt. Jde o práci neskutečně záslužnou a podařilo se tu rozjet velké dílo. Začínali jsme v podstatě z nuly, bez úhrad ze strany zdravotních pojišťoven, bez všeobecné podpory a dnes se dostali hodně daleko. Za to lékařce Janě Dušánkové a jejímu kolektivu velký dík. Zástupcům nadačního fondu děkuji za to, že na ně myslíte a tím i na nás," řekl Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, která spadá pod Krajskou zdravotní.

„Nadační fond Evy Matějkové je jediným stálým donátorem mobilního hospice. Když něco potřebujeme, počkáme, až bude vyhlášená výzva, a víme, kam se obrátit. Mobilní hospice, které jsou samostatné, fungují trochu jinak. Ale i přes komplikace vyplývající z toho, že jsme v soukolí velké nemocnice, můžeme, navzdory nedořešeným  úhradám za zdravotní péči, stále fungovat a přijímat nové pacienty. Děkuji proto panu řediteli Liehnemu, že nad námi drží ochrannou ruku," zdůraznila vedoucí lékařka ústeckého mobilního hospice Jana Dušánková.

0411 auto hospic3

0411 auto hospic 2

 {article Krajská zdravotní zakoupila pro mobilní hospic díky sponzorským darům druhý automobil}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru