Ústecká a Děčínská nemocnice se staly jako první v kraji akreditovanými zdravotnickými zařízeními
Zdroj: www.kzcr.eu
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem, Děčín - První dvě nemocnice Krajské zdravotní (KZ) se staly akreditovanými zdravotnickými zařízeními. Certifikát o udělení akreditace na základě splnění akreditačních standardů Spojené akreditační komise (SAK ČR) získaly v závěru loňského roku Nemocnice Děčín a Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem. Akreditace SAK ČR mají platnost tři roky.

Projekt "Implementace národních akreditačních standardů dle Spojené akreditační komise ČR" ve všech nemocnicích Krajské zdravotní, a. s., probíhá od roku 2015. Cílem největšího poskytovatele zdravotnických služeb v Ústeckém kraji je získat akreditaci pro všech pět nemocnic do konce roku 2019.

"Jsem velice rád, že se oběma nemocnicím podařilo akreditaci získat, protože s velikostí zdravotnického zařízení adekvátně roste náročnost zvládnutí celého procesu. O to větší je radost z úspěchu. Všem zaměstnancům, kteří se na něm podíleli, blahopřeji a děkuji. Cílem současného představenstva Krajské zdravotní je zlepšovat obraz vnímání společnosti veřejností. Akreditování zdravotnických zařízení je důležitým krokem na této cestě. Naše úsilí o dodržování jednotných standardů poskytované zdravotní péče a dalších služeb v celé společnosti získalo významný impulz a jsem přesvědčen, že také v nemocnicích v Teplicích, Mostě a Chomutově udělají pro zisk akreditace vše, aby proces úspěšně završili," zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ.

1001akreditace2

Zdroj: www.kzcr.eu

"Rok 2018 proběhl, řekl bych, ve znamení kladných bodů pro Krajskou zdravotní. Získali jsme ocenění za úspěchy, k nimž společnost za bezmála pět let pod vedením nového představenstva došla. Patří mezi stovku nejstabilnějších firem v Česku, obdržela Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost. A nyní se významně posunula k dalšímu z cílů, kterým je splnění akreditačních standardů v každé z jejích nemocnic," připomněl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

"Děčínská nemocnice se stala první z pěti nemocnic Krajské zdravotní, která prestižní certifikát od SAK ČR získala. Uspět nebylo ani přes poctivou přípravu jednoduché, proto kolegům - jak zdravotníkům, tak i zaměstnancům na nezdravotnických pozicích, děkuji. Uvědomuji si, že jde zároveň o velký závazek vůči našim pacientům. Budeme se snažit nezklamat je," řekl MUDr. Michal Hanauer, MBA, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Děčín, o. z.

1001akreditace3

Zdroj: www.kzcr.eu

"Získání akreditace je potvrzením naší snahy o zvyšování kvality a bezpečnosti zdravotní péče v naší nemocnici. Jsem rád, že hodnotící auditoři ocenili naši práci. Děkuji všem, kdo se na přípravě a úspěchu tohoto prestižního hodnocení podíleli," uvedl MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Dosud Certifikát o udělení akreditace na základě splnění akreditačních standardů SAK ČR vlastnilo jen Oddělení následné péče Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., sídlící v Ryjicích. Akreditaci podle národních akreditačních standardů SAK ČR získala Nemocnice následné péče Ryjice, p. o., již v roce 2010. Následně prošla reakreditačním šetřením a obhájila akreditaci v roce 2013. Ústecký kraj včlenil bývalou Nemocnici následné péče Ryjice pod Krajskou zdravotní, a. s., v roce 2015. Ryjické zařízení pak zvládlo další plánovanou reakreditaci v listopadu 2016.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru