Ústečanům vadí chování bezdomovců. Na problémové lokality se zaměřili strážníci
Foto: MěP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V uplynulých třech týdnech byla provedena další preventivně bezpečnostní akce v obvodu Skřivánek, a to v ulici SNP a v okolí prodejny Norma, kde si místní obyvatelé na setkání primátora města s občany stěžovali na chování většinou bezdomovců a místí omladiny v okolí této prodejny.

Na posledním „ dnu otevřených dveří“ byly ze strany občanů vyřčeny požadavky na častější kontroly této oblasti a na kontrolu osob, které zde posedávají na zídkách, chovají se hlučně, konzumují alkohol a po jejich odchodu po nich na zemi zůstává značný nepořádek. Vzhledem k těmto okolnostem nařídil primátor města Petr Nedvědický opatření k nápravě nastalé situace. Jak sám strážníkům řekl:

„Musíme reagovat na podněty občanů a věřím, že intenzivními kontrolami strážníků se nám podaří celou situaci vyřešit“. Při této akci bylo zkontrolováno sedmnáct osob, které v lokalitě Skřivánek svým protiprávním jednáním porušily obecně závaznou vyhlášku města, a to většinou tím, že konzumovaly alkoholické nápoje v místech, kde to vyhláška města zakazuje. Problémy tohoto druhu jsou i v samotném centru města.

Strážníci při svých opatření tyto lidi kontrolují a vysvětlují jim, jakých přestupků se svým jednáním dopouštějí a v případech bezdomovců přidají i radu, kam a na koho se mají obrátit v situacích, kdy nemají kde spát nebo nemají co jíst. Tyto kontroly budou pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru