Štěstí v neštěstí: Muž uvízl ve vaně. Pomoc přišla poté, co nedorazil k lékaři
Foto: MěP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dnes (pátek 29. března) v ranních hodinách byla na základě žádosti ošetřujícího lékaře vyslána hlídka strážníků do ulice 5. května, kde dle sdělení lékaře měl bydlet starší muž, který se měl dostavit v ranních hodinách na dialýzu do Masarykovy nemocnice a nedostavil se. Lékař proto požádal o součinnost městskou policii, aby v místě provedla šetření, z jakého důvodu se muž na dialýzu nedostavil.

Po příjezdu strážníků na místo bylo od sousedů zjištěno, že muže, který zde bydlí v domě sám, již dva dny neviděli. Z tohoto důvodu pojala hlídka podezření, že mohlo u dotyčného dojít k vážné zdravotní komplikaci, v jejímž důsledku se muž nemohl na dialýzu dostavit. Cestou operačního střediska městské policie byl zjištěn kontaktní telefon na zmiňovaného muže, kterému bylo operátorem voláno, ale telefon byl lokalizován uvnitř bytu.

Vzhledem k tomu, že zde vznikla důvodná obava, že je ohrožen život nebo zdraví, vstoupila hlídka v souladu se zákonným oprávněním do domu po vyražení dveří v zadní části objektu. Po vstupu do domu bylo zjištěno, že muž se nachází ve vaně, kde se chtěl ráno vykoupat, ale z vany se již nemohl bez cizí pomoci dostat. Hlídka poté muži pomohla ven z vany, ve které ležel od páté hodiny ranní. Dotyčný žádné bezprostřední ošetření na místě nepotřeboval. Hlídka poté k muži přivolala transportní službu pro dopravu do zdravotnického zařízení, kterou byl senior následně převezen do nemocnice k provedení dialýzy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru