Strážníci usměrňovali příval kamionů, dohlíželi také na dodržování zákazu nabízení sexuálních služeb
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vzhledem k tomu, že u našich německých sousedů připadl na čtvrtek státní svátek a řidiči kamionů o těchto svátcích parkují v Ústí nad Labem kde se dá, a to hlavně v lokalitě Předlic, provedli strážníci městské policie ve středu 29. května preventivně bezpečnostní akci.

Ta byla zaměřena na dodržování dopravních předpisů v lokalitě Předlice, kde se zaměřili hlavně na průmyslovou zónu a její okolí. Cílem této akce bylo zajistit bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích s ohledem na očekávaný příval nákladních vozidel, které pravidelně využívají tuto lokalitu k povinnému stání.

Hlídky během této akce upozorňovaly přijíždějící řidiče nákladních vozidel o aktuálním stavu volných parkovacích míst a s ohledem na bezpečnost a plynulost provozu je operativně směrovaly do blízkého Přestanova, kde je k tomuto účelu zřízeno velké záchytné parkoviště s dostačujícím sociálním zázemím. Zároveň hlídky strážníků dohlížely na dodržování veřejného pořádku ze strany již parkujících řidičů a dohlížely i na dodržování zákazu veřejného nabízení, poskytování a využívání sexuálních služeb, které je na území města zakázány obecně závaznou vyhláškou.

0306tir2

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Jak řekl primátor města: "Protože víme, že o svátcích je problém v této lokalitě větší, zaměřili jsme se mimo jiné i na prevenci v tomto období. Strážníci se snaží informovat o volných parkovacích místech v Přestanově, hlídají dodržování zákazu nabízení sexuálních služeb a hlavně bezpečí a pořádek," řekl primátor Petr Nedvědický. Během tohoto opatření bylo hlídkami odkloněno celkem 117 kamionů a vykázány 2 osoby, podezřelé z nabízení a poskytování sexuálních služeb.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru