OLYMPIJSKÝ BĚH: Každá akce, která přitáhne lidi ke sportu, je dobrá
Lukáš Konečný, nejlepší český boxer a radní statutárního města Ústí nad Labem. Foto: UTB/Jitka Oslejová
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Lukáš Konečný, nejlepší český boxer se narodil v Brně, ale většinu svého života prožil v Ústí nad Labem. Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa, evropský šampion organizace EBU v lehké střední váze a organizace WBO ve střední váze, několikanásobný interkontinentální mistr organizací IBF a WBO a mistrem světa organizace WBO v lehké střední váze.

Proč jste se rozhodl podpořit myšlenku Olympijského běhu?

Já mám sport celkově rád. Myslím si, že dnešní generace toho dělá málo, velice málo a každá akce, která je k tomu trošku přitáhne je dobrá. Nehledě na to, že jsem byl na olympiádě v Sydney, což byl pro mne naprosto skvělý zážitek, který se bohužel už opakovat nebude, ale užil jsem si to, takže si myslím, že k olympijskému běhu mám blízko.

Zúčastníte se závodu? Jak se na něj těšíte?

Registroval jsem se zrovna dnes a viděl jsem, že je tam šestikilometrová trať, což je pro mne sice sranda, ale budu chtít běžet nějak rozumně. Doufám, že tam bude hodně lidí a naprostá většina to vezme jako takový promoběh, takže nehodlám nijak závodit. Chci si zaběhat, chci tam potkat a pozdravit nějaké lidi a věřím, že tam bude spousta kamarádů.

Co vy a běh? Běháte pravidelně nebo jen občas?

Těžko říct, co je pravidelně a co občas, já se snažím běhat relativně stále. Trénuji skoro dvakrát denně, i když ne úplně vždy. Já mám běh rád, takže ho zapojuju do tréninku. Neumím to říct přesně, ale asi tak čtyřikrát týdně a to jak dlouhé tratě, tak intervaly i sprinty.

Kdybyste měl pozvat ostatní běžce na závod, na co byste je nalákal?

Nalákal? Já od toho očekávám, že to není žádný až tak závod, ale že to je spíš sportovní sraz lidí, kteří běhají rádi, kteří mají ke sportu blízko. Nemusí běhat často, ale hlavně že běhají rádi. Z mé strany je to hlavně podpora té pohybové aktivity.

Jste rád, že se konečně pořádá T-Mobile Olympijský běh i v Ústí nad Labem?

Jsem rád. Myslím si, že město Ústí nad Labem je tak velký, že tady měl být už dávno. Asi rok nebo dva zpátky mne oslovovali, jestli to tady nechci uspořádat, ale já jsem na to neměl čas a tak bych to nezvládl. Takže jsem rád, že se toho ujal spolek Už tam budeeem?!, protože si myslím, že ten běh sem prostě patří. Už tady měl být dávno, takže díky jim za to.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru