Strážníci informují malé pacienty, jak předcházet úrazům. Navštěvují i tábory na Orlíku
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Již třináct let spolupracuje Městská policie Ústí nad Labem s Masarykovou nemocnicí. V rámci dlouhodobého projektu „STOP ÚRAZŮM“, navštěvují strážníci ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy dětské úrazové oddělení nemocnice.

Tam pro malé pacienty provádí přednášky na téma bezpečnost silničního provozu, povinnosti cyklisty a chodce. Strážníci preventisté upozorňovali na bezpečné chování dětí v silničním provozu, jaké je povinné vybavení kola, jak se mohou děti ochránit před úrazy, co dělat v případě úrazu, nebo jak poskytnout základní první pomoc zraněnému. Na konci každé přednášky následuje diskuze, kdy děti mohou samy říct, co už vědí a znají o této problematice. Stalo se tradicí, že účastníci besed dostávají od strážníků různé ochranné reflexní prvky a pomůcky, které dětem věnovalo vedení města a BESIP.

Městská policie s Masarykovou nemocnicí v Ústí nad Labem spolupracuje nejenom na úrovni přednášek, ale také uskutečňuje praktické ukázky na dětských pobytových táborech, kam strážníci za dětmi dojíždějí.

Na Orlík, kde se letní tábory uskutečňují, přijel osobně podpořit aktivity strážníků i primátor města Petr Nedvědický, který účastníkům tábora řekl: „Velice si vážíme spolupráce s Masarykovou nemocnicí a zejména pak spolupráci s primářem Jaroslavem Škvorem, protože Je velmi důležité, aby všechny děti věděly, jak předcházet úrazům, a to jak ve školkách, školách, tak i děti, které jsou zrovna v nemocnicích.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru