OBRAZEM: Výstava s názvem Absurdistán ukazuje všední satiru Ústí
Vernisáž výstavy nazvané Absurdistán v ústeckém Infocentru. Na snímku koordinátorka a dobrovolnice Štěpánka Motejlová. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Mírové náměstí – Jednej lokálně, mysli globálně. Toto motto má výstava nazvána Absurdistán v ústeckém Infocentru v Paláci Zdar na Mírovém náměstí. Jak říkají členi projektu Tvoříme náš svět, deset fotografií pořízených v Ústí nad Labem ukazuje satiru všedních dní krajského města.

Snímky nabízí například pohled na vrak automobilu, který se naskytne každému cestujícímu, jež přicestuje do Ústí vlakem a vystoupí na Západním nádraží. Nejednoho návštěvníka vernisáže zaujala fotografie nedostavěného multifunkčního domu na Mírovém náměstí, které má být jakousi výstavní síní města. „Výstava Absurdistán je práce projektu Tvoříme náš svět. Jde o neformální skupinu sedmi mladých lidí. Cílem výstavy je lidem ukázat, že ekologie se týká každého z nás. Chceme, aby se návštěvník zamyslel nad svým chováním k přírodě a svému okolí. Na jedné z fotografií je například člověk, který si čistí zuby u tekoucí vody. Snímek má vést k zamyšlení, zda se zbytečně neplýtvá vodou. U snímku rozestavěné stavby multifunkčního domu zase poukazujeme, že i nedokončená, chátrající stavba je zátěží pro životní prostředí,“ uvedla koordinátorka výstavy a dobrovolnice Štěpánka Motejlová.

Výstava nazvaná Absurdistán je k vidění v ústeckém Infocentru po celý měsíc únor. Projekt Tvoříme náš svět zafinancoval Evropský sbor solidarity.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru