Dopravní policisté se zaměřili na náklaďáky a autobusy. Kontroly odhalily desítky hříšníků
Ilustrační foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu nákladní a autobusové dopravy probíhala v minulém týdnu v Ústeckém kraji. Policisté se zaměřili hlavně na dodržování dohody ADR, která se týká přepravy nebezpečných nákladů, ale i na další předpisy týkající se nákladních vozidel.

Policisté v průběhu akce zkontrolovali 183 vozidel a zjistili celkem 79 dopravních přestupků. Řidičům za tyto přestupky uložili 57 blokových pokut v celkové výši 40 200 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 22 závažnějších přestupků. Uložena byla také 1 kauce ve výši 10 tisíc korun.

"Nejčastějším prohřeškem bylo porušení silničního zákona a to ve 37 případech. Ve 23 případech bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, ve 12 případech nedodrželi řidiči bezpečnostní přestávky a doby jízdy. Porušení dohody ADR řešili policisté ve 3 případech, mezinárodní dohoda AETR byla porušena 1krát. Za nepoužití bezpečnostních pásů zaplatili pokutu 3 řidiči, v 1 případě policisté pokutovali rychlou jízdu a v 1 případě byla překročena hmotnost vozidla," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru