Ústí nad Labem - Zaměstnanci Krajské zdravotní, a.s., děkují všem, kteří se připojili k projektu Srdce pro zdravotníky. Srdíčka, která tvořily děti ze 4 ústeckých škol, zdobí atrium Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. Za krásnou výzdobu děkujeme také dětem z ústeckého Klokánku.

„Projekt vznikl jako podpora zdravotníkům a poděkování za jejich práci. K naší základní škole se připojily děti ze ZŠ Vojnovičova, ZŠ Anežky České a ZŠ a MŠ Jitřní v Brné. Celkem děti vytvořily asi 800 srdcí, z nichž část je v ústeckých trolejbusech a autobusech, a ty velkoformátové zdobí atrium ústecké nemocnice,“ uvedla ředitelka ZŠ Neštěmická Mgr. Marie Čápová.

Děti z mateřské školy v Brné navíc nezůstaly jen u srdíček a zdravotníky potěšily i napečenými perníčky. Poděkování patří také dobrovolníkům z Dobrovolnického centra, kteří pomohli s instalací výstavy v nemocničním atriu.

Dalšími krásnými výrobky pak k výzdobě atria v ústecké Masarykově nemocnici přispěly děti z ústeckého Klokánku.  „Tak jako všichni, i Klokánek prožívá nelehké časy. Tetám přibyl nelehký úkol, učit se denně s dětmi a plnit školní úlohy. A také udržovat dobrou náladu a smysluplně využít čas, kdy by byly děti ve škole či školce. V rámci jednoho našeho společného sezení byla dětem vysvětlována situace, kdo pracuje a pomáhá, aby tento vir od nás odešel. Děti samozřejmě nejvíce vnímají práci lékařů, doktorů, sester a blikajících sanitek. A tak vznikl nápad, že jim namalujeme obrázky, uděláme nějaký výrobek, ať vědí, že na ně myslíme. Celá věc se podařila a věříme, že všem, kterým byla určena, udělala alespoň malou radost a potěšila v této těžké době, případně jim do srdíčka poslala trochu té síly do dalších dnů,“ uvedl ředitel Klokánku Ústí nad Labem Mgr. Jiří Sedláček.

0104 kz2

Že umějí dary a pozitivní energii rozdávat i zdravotníci pak dokázal kolektiv odběrového centra z ústecké Masarykovy nemocnice, který uspořádal sbírku pro maminky s dětmi z Domova pro seniory a Azylového domu pro matky s dětmi na Severní Terase. „Dětem jsme původně chtěli předat sladkosti na Velikonoce, ale časem se nám sbírka pěkně rozrostla, takže jsme maminkám s dětmi předali také krabice plné oblečení, bot, plen a dalších věcí,“ uvedla za kolektiv odběrového centra Marcela Nováková.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru