Strážníci dali v Ústí problémovému chování červenou
Akce strážníků zaměřená na veřejný pořádek. 4x zdroj foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - I v koronavirové době si strážníci městské policie plní povinnosti, které jim ukládají zákony a nařízení. Cílem je zajistit bezpečnost pro slušné a ochrana obecního majetku. Hlídky se proto při akcích zaměřují nejen na veřejný pořádek, ale také na čistotu města.

„Poslední dobou se hlavně v centru města začaly objevovat skupinky mladých lidí, které nedodržují vládní nařízení a na místě po sobě zanechávají značný nepořádek.  Strážníci se snaží tyto přestupce donutit nepořádek po sobě uklidit a poté je z místa vykáží. V případě, že tyto osoby nařízení strážníků ignorují, nastupují sankce v podobě pokut nebo předání případu příslušné přestupkové komisi,“ uvedl zástupce ředitele městské policie Jan Novotný.

„Vzhledem k tomu, že začíná být i hezké počasí, dá se předpokládat, že svou aktivitu budou stupňovat i lidé, závislí na drogách. I tomuto problému se městští strážníci věnují. Připravuje se bezpečnostní akce na dětská pískoviště a na místa, kde si hrají děti, kde hlídky budou i pomocí detektoru kovů pátrat po infekčním materiálu, který by se na těchto místech mohl  po narkomanech nacházet. Během tohoto opatření bylo kontrolováno třicet jedna osob, které se dopustily protiprávního jednání. Tyto preventivně bezpečnostní akce budou pokračovat i nadále, a to ve všech obvodech města,“ doplnil Jan Novotný.

2204 mp akce3

2204 mp akce

2204 mp akce4

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru