Speed marathon řidiči v Ústeckém kraji ignorovali! Policisté narazili i na opilce za volantem
Ilustrační snímek. Zdroj foto: e-ústí.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ve středu probíhala také v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce „SPEED MARATHON“, která je zaměřená na dodržování povolené rychlosti.

Policisté zkontrolovali 297 vozidel a zjistili celkem 251 dopravních přestupků. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 237 pokut v celkové výši 169 300 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 14 závažnějších přestupků.

Překročení nejvyšší povolené rychlosti policisté řešili ve 230 případech, z nichž 10 bylo oznámeno správnímu orgánu, další policisté vyřešili na místě.

„Kromě rychlosti řešili policisté také další přestupky, například nepoužití bezpečnostních pásů zjistili ve 3 případech a nepoužití zádržného systému v 1 případě. Požití alkoholických nápojů policisté zaznamenali u 1 řidiče, 1 řidič usedl za volant bez řidičského oprávnění a 1 šofér u sebe neměl řidičský průkaz. Dvě vozidla byla v nevyhovujícím technickém stavu a 1 vozidlo bez dálniční známky," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru