Ústecký kraj: Ostře odsuzujeme útoky na Ukrajinu a chceme pomoci válečným uprchlíkům
Na budově Ústeckého kraje vlaje také ukrajinská vlajka. Foto: ÚK
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Rada Ústeckého kraje na své včerejší podvečerní schůzi v mimořádném termínu schválila jednomyslně usnesení ohledně situace na Ukrajině a přijala následující prohlášení.

Rada Ústeckého kraje ostře odsuzuje vojenský útok Ruské federace na Ukrajinu. Rada rovněže vyjadřuje plnou solidaritu Ukrajině a jejímu lidu. Radní doporučují Zastupitelstvu Ústeckého kraje na řádném zasedání 28. února 2022 schválit finanční dar ve výši 10 milionů korun na humanitární pomoc Ukrajině.

Rada Ústeckého kraje deklaruje svoji připravenost spolupracovat s vládou České republiky na řešení případné migrační krize za účelem pomoci lidem, kteří budou nuceni opustit své domovy. Rada Ústeckého kraje také deklaruje svoji připravenost poskytnout maximální administrativní podporu občanům Ukrajiny, kteří se aktuálně nacházejí na území Ústeckého kraje. Radní také souhlasili s vyvěšením státní vlajky Ukrajiny.

Ústecký kraj má v rámci zahraniční spolupráce partnerskou smlouvu se západní částí Ukrajiny Zakarpatskou oblastí s centrem Užhorod od roku 2016. Již před rokem v dubnu 2021 rozhodlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje o ukončení partnerské spolupráce se čtyřmi regiony, mimo jiné s Vladimirskou oblastí s centrem Vladimir v Ruské federaci a s Mogilevskou oblastí s centrem Mogilev v Bělorusku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru