Strážníci opět obsadili přechody u základních a mateřských škol
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Začal nový školní rok a tím pádem, jako každý rok, nastaly pro strážníky další povinnosti. Dne 1.9.2022 v brzkých ranních hodinách obsadili strážníci přechody pro chodce, které zvláště u základních a mateřských škol využívají děti při cestě do svých školských zařízení.

Žáci se budou setkávat se strážníky na přechodech každý den, až do skončení školního roku. Přechody, na kterých hlídkují hlídky městské policie byly vybrány po dohodě s řediteli škol a rodiči školáků. Za dobu, kdy strážníci hlídkují na těchto přechodech, a to trvá již dvacet čtyři let, nedošlo u školáků pohybující se po těchto přechodech k žádnému zranění ze strany projíždějících řidičů.

Většina školáků, ale i předškoláků prošla různými školeními na dětském dopravním hřišti v zámeckém parku, které se nachází v obvodu Krásného Března a patří Městské policii Ústí nad Labem. Zde strážníci, patřící do skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy, vysvětlují dětem základy chování v silničním provozu, kam patří i chování při cestě do školy. Přáním nejen hlídkujících strážníků je, že to tak zůstane i tento rok.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru