Brutální napadení seniorky v sousedním městě: Dvojice nezletilých vážně zranila stařenku kvůli kabelce
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplice - V pátek odpoledne došlo k loupežnému přepadení 86leté seniorky v teplické části Řetenice. Nezávisle na sobě zavolalo na linku 158 několik všímavých osob, které uvedly, že dva mladíci napadli stařenku a chtěli jí ukrást kabelku. Ta upadla na zem a je zraněná.

Jedna svědkyně však začala křičet z okna a pachatelé se dali na útěk. Jeden z nich se však rozmyslel, k bezvládně ležící ženě se vrátil a kabelku jí na druhý pokus sebral. Poté utíkal pryč. V tu chvíli již na místo přijížděla hlídka policistů. Díky dobrému popisu od svědků události se zanedlouho podařilo oba útočníky vypátrat. Ti označili i místo, kam kabelku odhodili. Na celé události je smutné, že brutální napadení stařenky mají na svědomí osoby mladší 18ti let. Jeden z nich dokonce není trestně odpovědný. Nejenže se neštítili zaútočit na seniorku, ale svým chováním jí způsobili vážné zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici s delší dobou léčení.

"Po zadokumentování celé události a provedení nezbytných úkonů, byl spis předán kolegům do Chomutova, jelikož starší z útočníků zde pobývá ve výchovném zařízení. Tomu policejní komisařka sdělila obvinění z loupeže, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladší z pachatelů není trestně odpovědný a bude řešen cestou orgánu sociálně právní ochrany dětí. Tímto bychom chtěli poděkovat obyvatelům Teplic, kteří svou pohotovou reakcí přispěli k dopadení lupičů," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru