Bezdomovci se prali mezi sebou. Roztržku museli utnout strážníci
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Sehnat vyhovující bydlení bylo v minulosti vždy těžké a tento problém přetrvává i v současné době. Zvláště pak, jedná-li se o bezdomovce, kteří odmítají využívat různá charitativní zařízení. Ti si svá provizorní bydlení staví většinou v křovinatých, těžko dostupných porostech nebo u veřejně prospěšných zařízení, a to většinou v rozporu se zákonem.

Někteří bezdomovci přespávají na lavičkách nebo v polorozpadlých domech. Ti šťastnější si pronajmou například opuštěnou nebo nepoužívanou garáž, ale tím jejich problémy stejně nekončí, protože se v některých případech za nimi stahují jiní bezdomovci a často mezi nimi dochází k roztržkám.

Takový případ naposledy řešili strážníci v prostoru garážového dvora na Klíši, kde mezi bezdomovci docházelo k vzájemnému napadání. Tyto případy nemají většinou řešení a probíhají ve stejném duchu. Přivolaní strážníci se dostaví na místo a znesvářené strany nechtějí nic řešit. Většinou se spokojí s přítomností hlídky a žádají po ní, aby tomu druhému domluvila a potvrdila pravdu tomu prvnímu.

Horší situace nastávají v případech, kdy bezdomovci jsou pod vlivem omamných látek, jsou agresivní, svým chováním ohrožují buď sebe nebo své okolí a s přivolanou hlídkou odmítají komunikovat. V takovýchto případech, aby bylo možno danou situaci vyřešit, může dojít ze strany strážníků k použití donucovacích prostředků, nebo takový člověk může skončit v protialkoholní záchytné stanici. Většina případů ale pro takové lidi končí vykázáním z místa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru