Ústí nad Labem - Vstupní vzdělávání asistentů prevence kriminality a jejich mentorů v rámci evropského projektu ESF OP LZZ APK II se ve dnech 21 a 22. srpna uskutečnilo v Ústí nad Labem. Tuto úvodní část projektu uspořádala ústecká městská policie ve svém školícím zařízení na dopravním hřišti v Krásném Březně.

Ilustrační foto. MP Ústí nad Labem
Třicet kandidátů na pozici asistentů prevence kriminality přijelo z Rumburku, Nového Boru, Bíliny, Duchcova a Ústí nad Labem. Cílem projektu je vytvoření pracovních pozic asistenta prevence kriminality, které by měly přispět k zvýšení bezpečí v sociálně vyloučených lokalitách a jejich okolí a k vyšší důvěře v instituce garantující právo (obecní policie a Policie ČR). Dále k snížení mnohdy zástupných důvodů pro pořádání násilných demonstrací a nepokojů a nastolení sociálního smíru. Městská policie Ústí nad Labem již dva roky využívá asistenty prevence kriminality při řešení problémů ve vyloučených lokalitách. Projekt „ Asistent prevence kriminality", realizovaný v těchto lokalitách, je velkým přínosem z důvodu dobré znalosti místních poměrů , komunity a určité přirozené autority vybraných asistentů. Právě spolupráce Policie ČR, městské policie a asistentů prevence kriminality přispívá ke snižování počtu spáchaných trestných činů, přestupků a jiných společensky nežádoucích jednání.

Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie města Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru