Krásné Březno – Pohovořit po pětadvaceti letech o natáčení filmu Dva lidi v zoo a podívat se na jednu z hlavních hvězd orangutana Nuňáka, přijela v sobotu do Ústí nad Labem známá česká režisérka Marie Poledňáková. O krásnobřezenské zoo řekla, že je jedna z nejhezčích v České republice.

Hollywoodská hvězda pro Nuňáka. Foto: Petr Sochůrek
„Jsem ráda, že jsem mohla svou komedii natáčet tady v Ústí. Místní zoo je fotogenická a pro filmaře dobře situovaná, proto jsme si ji nakonec vybrali. Navíc, tím že je v kopci, nabízí pohled na některé části města, čehož jsme několikrát ve filmu využili," řekla Marie Poledňáková.

Na orangutana Nuňáka práskla, že jeho nejoblíbenějším jídlem při natáčení byly špagety. Každému z návštěvníků se hned vybavila scéna, kdy malý Ámos (pozn. red. filmové jméno) udělá v kuchyni nepořádek, a cpe se právě těstovinami. Řeč přišla i na dvojčata Jana a Martina Morávkovi, kteří si ve filmu hráli vnuky Martina a Honzu zoologa Montyho (herec Miroslav Macháček). „Z obou jsou dnes sochaři. Věnují se výtvarnému umění," doplnila režisérka. Na konec svého vyprávění odhalila orangutanovi Nuňákovi hollywoodskou hvězdu, kterou mohou návštěvníci vidět v levé části proskleného výběhu orangutanů bornejských.

Režisárka Marie Poledňáková ukázala návštěvníkům fotografie z natáčení. Foto: Petr Sochůrek
Celá vzpomínka na natáčení filmu Dva lidi v zoo proběhla v rámci Mezinárodního dne orangutanů, který se právě 23. srpna v krásnobřezenské zoo konal. Malí návštěvníci si mohli zahrát různé hry, za které dostali pamětní mince s tváří orangutana.

Pamětní mince pro malé návštěvníky. Foto: Petr Sochůrek

Mezinárodní den orangutanů. Foto: Petr Sochůrek

Mezinárodní den orangutanů. Foto: Petr Sochůrek

Mezinárodní den orangutanů. Foto: Petr Sochůrek

Mezinárodní den orangutanů. Foto: Petr Sochůrek

Mezinárodní den orangutanů. Foto: Petr Sochůrek

Mezinárodní den orangutanů. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru