Zdevastované domy v Matiční ulici půjdou k zemi, demolice bude stát skoro pět milionů
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Převod pozemků se stavbami č. p. 381 a 382 v Matiční ulici ze svěřeného majetku Městského obvodu Ústí nad Labem – Neštěmice do vybraného majetku města schválila rada města.

Důvodem je plánovaná demolice obou objektů. Dříve v nich byla ubytovna pro sociálně slabé, nyní jsou oba domy zdevastovány a ohrožují své okolí. Radní zároveň schválili rozpočtové opatření ve výši 4 900 000 Kč na financování demoličních prací. Revitalizace uvolněné plochy bude řešena Kanceláří architekta města, po jejím zřízení. Součástí zadání demoličních prací bude vytěžení haklíkového zdiva z kamenné podezdívky obou činžáků, jeho vytřídění a odvoz na městskou deponii k budoucímu využití v rámci městských staveb.

Pro další rozvoj území demolovaných domů bude zpracována územní studie, prověří možnosti a parametry budoucí zástavby vč. návrhu regulace a návrhu vhodného funkčního využití plochy a případně souvisejícího návrhu na změnu územního plánu v lokalitě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru