Ústecko – Na zákaz odběru vody z povrchových vod se v těchto dnech zaměřují ústečtí strážníci. Vyhlášku upravili úředníci ústeckého magistrátu od pondělí 20. července.

Kontrola zahrádkářských kolonií. Zdroj: www.mpul.cz
Jednou z kontrolovaných oblastí byla zahrádkářská kolonie u Habrovického rybníka. „Naši zahrádkáři opatření dodržují, zatím máme svoje zásoby v cisternách z dřívějška. Až voda dojde budeme spoléhat, že bude pršet. Stejně jako loni, i když se zákaz Habrovického rybníka a Bílého potoka zákaz netýkal," uvedl předseda habrovických zahrádkářů Stanislav Dunaj.

Marcela Dvořáčková z kanceláře primátorky uvedla, že v uplynulých dvou dnech zaznamenali strážníci jen jedno pochybení, které vyřídili domluvou a upozorněním občana na dočasné opatření, které vydal odbor životního prostředí. „Zatím jsme se hlídky nesetkaly s žádným nepochopením od občanů. V případě opakovaného porušení tohoto opatření bude správní delikt zadokumentován a předán k dořešení odboru životního prostředí, kde hříšníkovi hrozí pokuta v případě fyzické osoby 50 000 Kč a v případě právnické osoby 100 000 Kč," doplnila Marcela Dvořáčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru